3 x zoete lekkernijen in de wintermaanden in Amsterdam

Zoete lekkernijen waar je niet vanaf kunt blijven. Proef ze in één van deze drie speciale winkels.

1. Metropolitan

Bevredig je zoete behoeftes in deze banketbakkerij waar je ook de beste warme chocolademelk van de stad kunt vinden. Echt waar.

Chocolatier Kees Raat roostert zelf de biologische rauwe trinitario-cacaobonen van een kleinschalige Dominicaanse plantage voordat hij zijn beroemde chocolade maakt.

2. Hartog’s Volkoren Bakkerij & Maalderij

Wat begon als een kleine familiebakkerij in 1896 met een productiecapaciteit van 12 broden is nu uitgegroeid tot een prijswinnende ambachtelijke bakkerij die zijn eigen meel produceert en geen additieven of conserveermiddelen gebruikt.

Sluit aan in de grote wachtrij en proef de bekende heerlijke volkoren oliebollen met een seizonsgebonden topping van ijssuiker.

3. Van Soest

De traditie van de 16e-eeuwse Sinterklaas om geliefden een brief te geven leeft vandaag de dag nog steeds.

Chef Chocolatier Franny Blauwendraat-Van Soest maakt zelf de mooie handgemaakte brieven en figuren van chocolade en marsepein.

Evenals kruidnoten van chocola en allerlei soorten chocola met een kerstthema.

Zoeken in artikelen